Mandala

Mandala

De mandala kan worden aangetoond dat hij in visuele vorm de kernessentie van vajrayana-leringen vertegenwoordigt. De geest is een microkosmos die verschillende goddelijke krachten vertegenwoordigt die aan het werk zijn in het universum. De mandala vertegenwoordigd de aard van het zuivere land, en de verlichte geest.

De betekenis van het woord mandala in het Sanskriet is cirkel. Een mandala is een spiritueel en ritueel symbool in het hindoeïsme en boeddhisme en vertegenwoordigt dat alles met elkaar in verbinding staat. Mandala tatoeages hebben naast meditatie veel toepassingen, omdat de ontwerpen bedoeld zijn om irritante gedachten te verwijderen en de creatieve geest vrij te laten lopen evenals ontspanning te geven.

Geometrische mandala’s

Er wordt aangenomen dat geometrische mandala ontwerpen een diepere spirituele symboliek geven voor het observeren van het mechanisme van de natuur, samen met de innerlijke en externe structuren van het menselijk lichaam. Daardoor stellen deze complexe ontwerpen denkers in staat een diepe band te vormen met de mens.